Bijsterveld Bedrijfskleding is ruim 15 jaar geleden van start gegaan. Klaas Bijsterveld (1948) maakte -naast zijn ploegendienst bij aluminiumsmelter Aldel- kippenschuren schoon. Door grote pluimveebedrijven in het noorden werd hij ingehuurd om de schuren schoon te spuiten met een zelf ontworpen hoge-druk-installatie. Voordat de kuikens in de schuren werd losgelaten, was het zijn taak om de schuren snel en goed schoon te spuiten. Om zich zelf te beschermen tijdens deze werkzaamheden gebruikte werkkleding die hij betrok van een leverancier uit de Oosterwijtwerd.

Naast zijn werk in de 5-ploegendienst bij Aldel was Klaas Bijsterveld overdag altijd te vinden langs de Groninger wegen. Spontaan stapte hij bij menig gebruiker van werk- of bedrijfskleding binnen om zijn waar aan de man te brengen. Met durf, inzet en doorzettingsvermogen werd de klantenkring een steeds hechtere vaste klantenkring en K. Bijsterveld VOF werd een begrip in de regio. ’s Avonds en in het weekend werden de goederen ingekocht, werd het magazijn bijgehouden en werd de administratie gedaan.

Het verbroken contact met Henriëtte -dochter van Klaas- herstelde zich. Henriëtte woonde in Kolham met haar man -Klaas Jan Bolhuis- en kinderen -Kor en Robine- en had een functie als directie-assistente/directiesecretaresse bij Machinebouw Pater in Stadskanaal. Om kostbare verloren jaren in te halen ging Henriëtte gedurende enkele dagdelen per week mee met Klaas op de bus om bij te praten. Het bleef niet bij bijpraten steeds meer van de werkzaamheden gingen, naast haar part-time baan bij Pater Steenbewerkingsmachines over naar Henriëtte. Tijdens de vakanties draaide Henriëtte het bedrijf alleen en daarmee kreeg ze de smaak van ondernemerschap te pakken.

Door de veranderende markt en de veranderde situatie heeft Henriette met haar gezin in 2010 een woning inclusief bedrijfspand gekocht aan de Industrieweg in Loppersum. De showroom in het bedrijfspand van 150m2 werd 15 oktober 2010 door Wethouder Stoel van de gemeente Loppersum geopend, startend met 300 vaste klanten. 

Het magazijn, showroom en bedrijfswoning op het bedrijventerrein in Loppersum getuigen inmiddels van een snelle groei. In 2013 nam dochter Henriëtte het bedrijf van haar vader over en al in december 2013 werd de 1000ste klant begroet met een warm onthaal in de showroom.

Samen met haar man, Klaas Jan Bolhuis, en een parttime assistent, runt zij thans een geheel professioneel bedrijf dat in een ruime regio grote faam heeft verworven op het gebied van maatwerk en kwaliteit in bedrijfskleding. Dat zij zich vanuit hun bedrijf ook inzetten bij vele activiteiten en voor het verenigingsleven in Loppersum en omgeving, behoeft nauwelijks betoog.

Alweer meer dan 5 jaar woont de familie Bolhuis in Loppersum. Henriëtte en Klaas Jan runnen Bijsterveld Bedrijfskleding, Kor zit in de 4e klas van het Willen Lodewijk Gymnasium en Robine in de 1ste klas van het Werkman Lyceum.

Hoewel Klaas Bijsterveld in 2013 het bedrijf aan Klaas Jan en Henriëtte verkocht heeft, is hij nog regelmatig aan de Industrieweg te vinden. Hij is graag gezien in de showroom en brengt regelmatig de goederen bij de klanten. 

Partime assistente - Afienke Bultena-Brugge - voelt zich prima thuis bij het in- en uitpakken en ook in de showroom. Begin 2015 is ze bevallen en vanaf begin april is ze er weer regelmatig te vinden in de showroom of in de goederen-ontvangst.  

 

 

 

Bijsterveld Bedrijfskleding is een familiebedrijf die een ruime klantenkring een goede naam heeft opgebouwd. Wij zijn gevestigd op het bedrijventerrein in Loppersum (Industrieweg). Daar beschikken we over een groot magazijn met een ruime showroom en pasmogelijkheden in een huiselijke werksfeer. Aan de gesprekstafel bieden we in nauw overleg maatwerk in bedrijfskleding, in maat en uitvoering, in levertijd en geheel naar wens en verwachting van de klant. Wij hebben twee belangrijke uitgangspunten in ons werk: 'uw personeel wordt uw ambassadeur'. 'U wordt onze ambassadeur.

Van top tot teen
Wij leveren bedrijfskleding op maat. “Van top tot teen”: caps, mutsen, sjaals, truien, sweaters, overhemden, polo’s, t-shirts, jassen, handschoenen, broeken, sokken en andere bedrijfskledingstukken. Desgewenst vullen we aan  met regenkleding, laarzen, klompen, instappers en veiligheidsschoeisel, eventueel voorzien van inlegzolen, veters en onderhoudsmiddelen.  Op het gebied van PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen) als gehoorbescherming, veiligheidsbrillen, staffilters en aangepaste handschoenen, zijn wij inmiddels totaalleverancier.

Materiaalkeuze, uitvoering, aantal en maatvoering worden in overleg helemaal afgestemd op uw wensen. Wij doen geen concessies aan kwaliteit, maar stemmen ons advies af op wat uw bedrijf nodig heeft. Dat doen we vanuit een ruim aanbod aan kwaliteitsmerken die zich in de praktijk ruimschoots hebben bewezen.

Waar staan wij voor?
Wij staan voor gegarandeerde kwaliteit en levertijd. En we letten niet op onze tijd als we met u in gesprek zijn. Bijna alle producten hebben we in alle maten, kleuren en materiaaldikte op voorraad om u een goede indruk te kunnen geven. Wij personaliseren uw kleding naar uw (bedrijfs)eisen en naar uw wensen. We leveren advies op maat met een perfecte match tussen verwacht gebruik, kleur en huisstijl.


In kleding maken we van uw personeel één ploeg. En we rekenen daarvoor een prijs die u mag verwachten op basis van onze offerte: een faire prijs met een consistente marge en dito garantie. We beloven nooit iets wat we niet waar kunnen maken.


We houden gratis pas-sessies aan huis of in onze showroom. De levering geschiedt door ons op de afgesproken tijd in één pakket en per medewerker verpakt en gestickerd. We leveren uitsluitend in karton en herbruikbaar plastic. U betaalt op factuur, waarop de codering van het geleverde per artikel is aangegeven. Rijzen er toch nog problemen, dan lossen we die snel en adequaat op. Als klant bent u onze beste ambassadeur.

 

Bron van succes?

Wat maakt Bijsterveld zo succesvol?

“Onze persoonlijke aanpak. Wij schuiven geen dozen, maar we hebben persoonlijk contact met alle klanten. We laten hen rustig kijken, we stellen gerichte vragen en we geven adviezen op maat. De uiteindelijke levering is naar wens en op tijd en de factuur komt overeen met wat we afspraken! Daarvoor staan we garant.”

De meeste klanten zitten in het noorden, maar de verste klant is een groot bedrijf in Apeldoorn. “Die klant hebben we al heel lang, en die is dus kennelijk heel tevreden.”

 

Joomla templates by a4joomla